Maatwerk in ICT

Systeem/ netwerkbeheer

Een netwerkomgeving moet u zien als een investering voor de lange termijn. Het netwerk moet voortdurend beschikbaar en betrouwbaar zijn en tevens toekomstbestendig, met alle snelle ontwikkelingen verwachten we steeds meer van het netwerk. Bedrijven willen snel kunnen anticiperen op marktveranderingen en dat heeft invloed op prestaties en behoeftes. Continue wordt er een beroep gedaan op de prestaties en de flexibiliteit van het netwerk. De taak van de netwerkbeheerder is het onderhouden van voldoende capaciteit, functionaliteit en betrouwbaarheid van het netwerk.

De afhankelijkheid van computers en bedrijfsdata is en wordt bij de meeste bedrijven steeds groter en belangrijker. Een goed beheer van de computers, laptops, servers en andere devices stellen uw medewerkers meer in staat hun werk goed te kunnen uitvoeren en blijven uitvoeren. Tevens voorkomt het storingen.

Onze ervaren systeembeheerders zorgen graag voor al uw ICT devices, eventueel gecombineerd netwerkbeheer. Onze specialisten gaan jaarlijks op diverse cursussen en beschikken dus over de nodige certificaten.

Wifi/ WaaS

Thuis, op kantoor, op het vliegveld of in het café: tegenwoordig is het bijna overal mogelijk om te internetten via wifi. Maar wat is Wifi, wat betekent het en hoe werkt deze draadloze verbinding precies?
Wifi is een technologie waarmee je draadloos kunt internetten. In plaats van een kabel maakt Wifi gebruik van radiogolven om gegevens te ontvangen en versturen. Dankzij dit draadloos netwerk kunnen steeds meer verschillende apparaten onderling verbonden zijn. U kunt hierbij denken aan tablets, smartphones en printers, maar ook camera’s en zelfs wasmachines. Een belangrijk onderdeel van een Wifi-netwerk is een klein apparaatje met antennes: het toegangspunt, ook wel het Access Point genoemd. Dit Acces Point is met een kabel op internet aangesloten. Via radiogolven verstuurt het gegevens, die via de lucht bij uw laptop of smartphone terecht komen. Door de Wifi-chip in uw apparaten, kunt u deze gegevens ontvangen en zelf ook weer een signaal terugsturen.

Wat is Wifi as a Service?
Met WaaS beschikt u over een professioneel beveiligd en beheerd Wifi-netwerk in uw bedrijf voor een vaste prijs per Access Point (AP) per maand. 

Office 365

Net als bij de Office 365 die u gewend bent, beschikt u met Frema Office 365 over alle vertrouwde apps die u nodig hebt: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, OneDrive en (op de PC) Publisher en Access. Doordat Frema Office 365 toegankelijk is vanaf zowel uw PC als telefoon of tablet, kunt u uw productiviteit aanzienlijk vergroten. U werkt altijd en overal met apps die volledig up-to-date zijn, want bij Frema krijgt u altijd de nieuwste versies en updates, ook van de online-versies.

Exchange

Met Frema Hosted Exchange maakt u, samen met uw medewerkers of collega’s, gebruik van gedeelde agenda’s en contactpersonen. Hierdoor is het een stuk makkelijker om vergaderingen of afspraken in te plannen, omdat u elkaars agenda’s kunt inzien en vergelijken. Uiteraard is deze gedeelde online werkomgeving volledig veilig. Vanaf ieder apparaat met een internetverbinding heeft u onbeperkt toegang tot agenda’s, contactpersonen en e-mail.

Sharepoint

Een andere oplossing van Frema voor online samenwerken, is Frema Sharepoint. Met onze Sharepoint kunt u documenten en processen beheren vanaf een online samenwerkingsplatform. Door de volledige integratie met Frema Office 365 en de mogelijkheid tot het koppelen met Dynamics 365, zijn alle documenten binnen uw bedrijf toegankelijk via één portal. U heeft dus alles op één plek, als het ware in uw eigen online bibliotheek. 


Online werkplek

Met de Online Werkplek van Frema heeft u één digitale werkplek als startpunt voor uw hele bedrijf. Toegang tot informatie en applicaties op ieder apparaat, wordt door de Online Werkplek vereenvoudigd. Doordat alle software die voor uw bedrijf van belang is, wordt geïnstalleerd op de Online Dedicated Server waarop uw medewerkers gaan inloggen, creëert u een veilige, complete online werkomgeving.
Vanuit de beveiligde omgeving van de Online Werkplek, werkt u eenvoudig vanaf elk apparaat thuis, op kantoor, of vanaf welke locatie u maar wilt

Back-up

Om uw systeem en bestanden veilig en compleet te houden, is een back-up hiervan essentieel. Bij Frema heeft u de keuze om een back-up van alleen uw documenten te maken, zodat deze bijvoorbeeld na een crash van uw PC gewoon weer op een nieuw apparaat kunnen worden overgezet. U kunt ook kiezen voor een back-up van uw complete systeem. Hierbij wordt na een calamiteit uw volledige systeem overgezet op een ander device, waardoor u praktisch geen verschil merkt.


EDR

Met Endpoint Detectie en Respons kan er snel worden gereageerd bij bedreigingen van uw systeem. De steeds veranderende bedreigingen kunnen met EDR op tijd worden gedetecteerd en mogelijk worden voorkomen. Ook zorgt Frema EDR ervoor dat bestanden snel kunnen worden hersteld wanneer deze zijn aangevallen door bijvoorbeeld ransomware.
De herstel- en terugdraaifunctie helpen om de effecten van een cyberaanval om te keren en herstellen eindpunten naar hun status van vóór de aanval. Hiermee wordt downtime zo veel mogelijk geminimaliseerd.

Hosting

Bij Frema heeft u de keuze uit website hosting pakketten: Small, Medium, Large en Maatwerk. Wilt u een eigen blog beginnen of eenvoudige website maken? Dan is een Small of Medium pakket waarschijnlijk perfect. Als u erg veel webspace nodig hebt, of gebruik wilt maken van geavanceerde functies zoals SSH-toegang, dan zijn de grotere pakketten vanaf Large interessant. Voor alle web hosting pakketten geldt: onbeperkt dataverkeer is altijd inbegrepen.

Natuurlijk moet website hosting vooral betrouwbaar zijn. Let er bij het kiezen van een web hosting pakket echter ook op dat alle diensten gebruiksvriendelijk zijn. Bij de website hosting van Frema hoort een speciaal ontwikkeld control panel, waarmee je de meeste handelingen in een paar muisklikken kunt uitvoeren.


PC/ Server management

Met Frema PC / Server Management kunnen wij door middel van een support-tool, op afstand uw apparaat 24/7 monitoren en proactief beheren en onderhouden. Voor de PC kunt u hierbij ook nog denken aan:
- Controleren van geheugen, schijfruimte, hardware en Windows
- Hosted Anti-Spam
- Remote Access
Als u kiest voor het beheer en onderhoud van uw server met Frema Proactive Server, krijgt u onder andere:
- Real time server optimalisatie
- License & Asset management
- OS en 3e partij patch management
- Remote audit
- Managed audit  


Wij houden van een persoonlijke aanpak en persoonlijk contact, daarom heeft u uw eigen contactpersoon en komen we bij u op locatie om u en uw bedrijf beter te leren kennen. Dan kunnen wij u beter van dienst zijn. 

Links